POZOVITE NAS: +387 65 643 603 EMAIL: info@zdravozivjeti.com
O savjetniku detaljnije o ovom savjetniku

Veljko Blagojević

Planinar, alpinista,spasilac, ronilac....
Učestvovao na tridesetak alpinističkih i drugih ekspedicija širom svijeta (Mt. Blanc (10 puta), Kavkaz (8 puta), Ande (2 puta), Mt. Kenia, Denali, Pamir (2 puta), Broad Peak i K2.

Popeo se na mnoge evropske i svjetske vrhove. Prvi je sportista koji je zastavu Republike Srpske iznio u inostranstvo (1993. popeo se sam na Elbrus u zimskim uslovima), vođa je Prve alpinističke ekspedicije Republike Srpske u Ande (jedina ekspedicija čiji je otganizator i pokrovitelj bila Vlada Republike Srpske, 1999.god. vrh Akonkagva).

Ispenjao preko 1000 alpinističkih smjerova, preživljavao u pustinji Kalahari, spuštao se čamcom niz rijeku Zambezi....
U nekoliko navrata organizovao Osnovnu planinarsku školu za djecu i omladinu. Stručnjak je za preživljavanje u svim uslovima.


Planinarenje

100%

Alpinizam

Alpinizam je kompleks aktivnosti koje se u suštini svode na kretanja nepristupačnim i neuređenim planinskim predjelima i stijenama.

100%

Ronilaštvo

Ronjenje je određeno kao ljudska aktivnost ispod vodene površine uz zadržavanje daha pri uronu ili uz upotrebu autonomnog ronilačkog aparata.

100%

Planinarstvo

Planinarstvo je način i stil života, čitav niz aktivnosti koje savremenom čovjeku život čine ugodnijim, zanimljivijim i nadasve ljepšim.

100%

Preživljavanje

Boravak u prirodi možže postati nezaboravno i zanimljivo iskustvo, ukoliko se pripremimo na nepredvidljivost i znamo sve što trebamo znati.