POZOVITE NAS: +387 65 643 603 EMAIL: info@zdravozivjeti.com
O savjetniku detaljnije o ovom savjetniku

Aleksandra Tanasić

(Gospić, 24.06.1972.) ,Republika Hrvatska.
Gimnaziju završila u Doboju,a naknadno i Višu hemijsku školu u Tuzli ,smjer proizvodnja i prerada gljiva.

Od 1.07.2006.do danas radi kao tehnolog u SZR"Pecurka",gdje se bavi utvrđivanjem tehnološke recepture,prikupljanjem rezultata analiza pojedinih uzoraka,donošenje odluka o upotrebljivosti supstance i eventualnim mjerama za korekciju kvaliteta.Jedna od ključnih obaveza je briga o kvalitetu sirovine i proizvoda.
Firma “Pečurka” počela je sa radom davne 1988. godine kao manji porodični posao. Naša poslovna orijentacija je proizvodnja šampinjona.
Na početku rada firma je svoje proizvodne aktivnosti izvodila na 80m² prostora i kapacitetom od 10.000kg gljiva godišnje.
Danas raspolažemo sa 1500m² proizvodnog prostora i zapošljavamo 17 radnika. Naši proizvodni kapaciteti danas iznose 400.000kg godišnje.

Sertifikovani dokaz kvaliteta i bezbjednosti proizvodnje je cilj kojem smo težili, a istovremeno i opredjeljenje za koju su se uprava i svi zaposleni u našoj firmi trajno odlučili. Briga za zdravlje naših potrošača je osnovna ideja vodilja firme S.Z.R. Pečurka iz Podnovlja.
U narednom periodu firma “Pečurka” planira povećanje proizvodnog kapaciteta i izlaz na međunarodno tržište. Otvoreni smo za svaki vid saradnje u oblasti unapređenja kultivacije šampinjona, plasmana na tržište te edukaciji.

Firma “Pečurka” proizvodi šampinjone vrhunskog kvaliteta i sa posebnim zadovoljstvom vas pozivamo da se uvjerite u visok kvalitet proizvoda i usluga koje nudimo.

Kontakti: 065456966
aleksandra.tanasic@zdravozivjeti.com
maca.tanasic1@gmail.com
WEB: http://www.pecurka.org/

Gljivarstvo

100%

Ishrana

Gljive su sastavni dio ljudske ishrane od davnih vremena. Nekada su se sakupljale isključivo u prirodi, tako da su bile dostupne pretežno bogatima. Nazivali su ih hranom za bogove ili hranom za careve.

100%

Savjeti

Kvaliteti šampinjona, najrasprostranjenije vrste gljiva (pečurki) su njihova izuzetno laka svarljivost, bogatstvo proteinima, i ljekovita svojstva.

100%

Proteini

Možda najvažniji sastojak gljiva jesu tvari s azotom kojih ima u prosjeku oko 5,5%, a od toga na proteine otpada 64,8%.

100%

Dijabetes

U najbogatije vrste sa proteinima od jestivih gljiva spadaju šampinjoni i vrganji. Od ugljikohidrata u gljivama nalazimo glikogen, zatim inulin i pektinske tvari, a potrebno je spomenuti da ne sadrže ni saharozu niti skrob pa su stoga vrlo pogodne za osobe oboljele od dijabetesa.