Back

Immuneda – ojačajte imunitet vašeg organizma

60,00KM 30,00KM

OJAČAJTE IMUNITET VAŠE PORODICE

Ukoliko imate oslabljeno zdravstveno stanje zbog različitih činilaca, u bilo kojem životnom dobu, budite sigurni da ćete organizam dovesti u bolje stanje ukoliko imate jak imunitet!

Ojačajte imunitet i budite spremni za sve izazove koje se tiču vašeg zdravlja.

IMMUNEDA prevenira i rješava opšte zdravstveno stanje vašeg organizma. Zdravi ste! Odlično! Uz dodatak ishrani koji u današnje vrijeme ima veliki smisao, održite zdravlje uz jačanje imuniteta. Kada je vaše opšte zdravstveno stanje dobro, lakše je regulisati pritisak, metabolizam, tjelesnu težinu i imati energije za svakodnevne izazove.

Kategorija: Oznaka:
Opis

Opis

3 stanja vašeg zdravlja gdje imunitet ima ključnu ulogu

 1. Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju zdravlja i vitalnosti
 2. Djeluje imunostimulatorno tokom virusnih i bakterijskih infekcija
 3. Slabom organizmu nakon virusnih/bakterijskih infekcija potpomaže bržem oporavku

Imunitet organizma je ključan za vaše zdravlje!

*9 ključnih biljaka čine sastav IMMUNEDA PRIRODNOG preparata!

 1. Sok od plodova zove
 2. Žara/kopriva list i korijen
 3. Đumbir
 4. Bokvica
 5. Kunica(stolisnik)
 6. Kamilica
 7. Slatki korijen(sladić)
 8. Dubčac(Trava Iva)
 9. Slatki pelin

Preko 30 godina iskustva by Faveda >>>>>>>>>>>

Immuneda - za jačanje imuniteta svih generacija

Kada smo zdravi, možemo sve! Zdravi ste vi, vaša djeca, vaši roditelji! Baš tako, tada smo sretni. Jačajmo imunitet svakim danom uz IMMUNEDA

. Zdravlje nije skupo!

Napomena: količine 100% prirodnog preparata #immuneda su ograničene. Iskoristite popust i uštedite 30KM.

Ukoliko vam je lakše naručiti na ovaj način uz 50% popusta, jednostavno popunite podatke i odaberite broj komada proizvoda! U svakom slučaju prije isporuke ćemo se konsultovani sa vama i potvrditi vašu odluku.

Svakodnevni STRES vas dovodi u disbalans sa LOŠOM ISHRANOM gdje uglavnom posežete za nekvalitetnom hranom, zar ne? Obroci koji nisu redovni i kvalitetni, vas dovode da se hranite vrlo različito i nekvalitetno! Poremećen METABOLIZAM za kratko vrijeme vas dovodi do bezvoljnosti i konačan rezultat je GUBITAK ENERGIJE. Loš metabolizam i gubitak energije uglavnom uzrokuje VIŠAK KILOGRAMA, dok kod nekih osoba i manjak kilograma . Tako je!

Vrlo brzo ste došli do slabljenja imuniteta, a IMMUNEDA JAČA VAŠ IMUNITET!

Crna Zova(Bazga)

Plodovi/bobice zove su višestruko korisni za zdravlje jer sadrže flavonide, antocijane koji se odlikuju izuzetnim antioksidansnim svojstvima, tanine, karotenoide i mnoge druge korisne sastojke.

Od vitamina najviše su zastupljeni  A, B i posebno velike količine C vitamina. Prema dosadašnjim istraživanjima stručnjaka crne bobice zove su korisne za jačanje imuniteta, protiv prehlade i gripa, kod virusnih i bakterijskih infekcija, za snižavanje holesterola, poboljšanje vida i zdravlje srca.

Sok od bobica zove je dobar antioksidans, diuretik i ima blaga laksativna svojstva.

Nekoliko vijekova unazad dokazana su ljekovita svojstva plodova/bobica zove, a sada su ponovo predmet naučnih istraživanja i nanovo se potvrđuje njihova korisnost. U velikom broju zemljama se sok od plodova/bobica zove koristi kao lijek protiv gripa i drugih vrsta prehlada. Uzima se za podizanje imuniteta, tako da bi se spriječilo širenje i epidemija. Naučna istraživanja pokazuju da upotreba bobica zove podstiče imuni odgovor organizma, te na taj način pomažu organizmu da se bori protiv bolesti.

Postoje naznake da su bobice zove u određenoj mjeri korisne i kod astme, za ublažavanje alergija, kod dijabetesa i za mršavljenje.

Kopriva(Žara)

Provjereno je da su naši preci svoje zdravstvene tegobe najčešće liječili na prirodan način. Kopriva je u tome igrala veliku ulogu a na našim prostorima je ima u izobilju. Ova vrlo korisna  biljka stari sa svojim listom i korijenom predstavlja prirodni lijek koji pomaže kod infekcije mokraćnog mjehura, kod prevencije bubrežnih kamenaca, pročišćava krv, a kako je izuzetno bogata željezom jača slabokrvne osobe. Kopriva je takođe korisna i kod reume, regulisanja probave, sprječava opadanje kose te smanjuje živčanu napetost što dovodi do unutrašnjeg stresa. Pomaže i kod virusnih i bakterijskih infekcija, alergija te jednostavno jača imunitet. Kopriva sadrži bjelančevine i masti, a od minerala kalcij, fosfor, željezo, magnezij, vitamine i mnogo drugih korisnih sastojaka u manjim količinama.

Mali broj biljaka ima ovakve korisnosti provjerenog ljekovitog djelovanja na ljudsko zdravlje kao što to ima kopriva/žara, a nabrojaćemo samo neke: alergije, prehlada, giht, reuma, išijas, bolesti jetre, žuči i slezene, loša probava, čir na želucu i dvanaestercu, dijabetes, bubrežni kamenci, upala mokraćovoda, anemija, kožne bolesti, povećanje prostate, zdravlje kose itd. Ubrzava metabolizam, jača imunitet, sprječava upale, zaustavlja krvarenje. Potiče obnovu ćelija pa tako pomaže i kod obnove hrskavičnog tkiva. Na popisu ljekovitog djelovanja koprive su i najteže bolesti, kao što su rak slezene i leukemija.

Bokvica

Ova biljka iako je na svakom koraku, vrlo malo znamo o njoj. Ljekoviti su listovi i sjeme.

Jedno od najvažnijih ljekovitih svojstava bokvice je antibakterijsko djelovanje, a njime liječimo mnoge bolesti:

 • bolesti disajnih organa: promuklost, jaki kašalj, bronhitis, plućnu astmu, tuberkulozu pluća;
 • olakšava iskašljavanje kod hroničnih upala disajnih puteva;
 • čisti krv i pluća,
 • sprečava razvoj kamenaca,
 • liječi slabokrvnost,
 • bolesti jetre, želuca i crijeva,
 • trombozu,

bolove u ušima

Kunica(Hajdučka trava, Stolisnik)

Biljka koja je takođe poznata od davnina sa svojim ljekovitim svojstvima. Upotrebljava se kod svih vrsta krvarenja, kod obilne menstruacije, kao aromatično gorko sredstvo kod poremećaja u probavi, kod bolesti jetara i bubrega, za jačanje i smirenje. Povoljno djeluje i u liječenju šećerne bolesti, naročito u početnom stadiju.

Takođe je korisna za zdravlje, jer  jača želudac, umiruje nervozu i grčeve želuca, crijeva, žučnog mjehura i slezene, a liječi i od malarije.

Stolisnik/kunica/hajdučka trava odlično djeluje protiv krvarenja iz hemoroida i izbacivanja krvi iz disajnih organa.

Immuneda je dijetetski proizvod

ImmunedaOdličan odabir

Đumbir(Ginger)

Jedina biljka koja nije autohtona sa naših prostora, ali je sastavni dio IMMUNEDA je đumbir.

Đumbir je korijen porijeklom iz Indije.

U ljekovite svrhe upotrebljava se preko 5000 godina. Danas se uzgaja ne samo u Japanu i Indiji, već i u Americi.  Vrlo je koristan, jer uklanja mučninu I poboljšava probavu.

 

Đumbir/ginger takođe djeluje:

 

 • analgetički: ublažava bolove
 • sedativno: smiruje i smanjuje razdražljivost
 • diuretički: pospješuje mokrenje i odstranjuje suvišnu vodu
 • antimikrobno: uništava patogene mikroorganizme
 • antiupalno: smanjuje upale i bolove uzrokovane artritisom

Slatki pelin

Slatki pelin (Artemisia annua) je izrazito korisna biljka koja  se u kineskoj medicini koristi već više od 2000 godina za snižavanje temperature, kod groznice i liječenje malarije. Novija istraživanja pokazuju izvrsne rezultate i učinkovitost kod najtežih oblika karcinoma.

Glavni sastojak slatkog pelina je artemisinin koji dokazano čisti organizam od kancerogenih ćelija selektivno ih uništavajući. Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje. Uništava i širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno. Paraziti su među glavnim uzročnicima mnogih bolesti, a slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja ne samo da uništava odrasle parazite nego i njihova jajašca.

Artemisinin se u najnovijim znanstvenim istraživanjima pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma. Posebno se odnosni na one najagresivnije (leukemije, raka crijeva, pluća, dojke, jajnika, mozga i prostate). Dokazano je da stanice karcinoma nakupljaju povećanu količinu željeza. Artemisinin povećava svoje djelovanje u dodiru s povećanim dozama željeza kod tih stanica stvara reakciju. Oslobađa slobodne radikale (negativno naelektrizirane čestice kisika koje uništavaju kancerogenu stanicu), gdje se u kratkom roku uništavaju zloćudne stanice, dok zdrave ostaju netaknute.

Dubčac(Trava Iva)

Antiseptično djeluje jer uništava mikrobe i bacile. Zbog tih svojstava odstranjuje trulež u crijevima i želucu. Upotrebljava se, nadalje, protiv svih groznica, a koristan je u liječenju šećerne bolesti, žuči odnosno gušterače.

Također se koristi u mnogim smjesama kod velikog broja mnogih drugih oboljenja   probavnog trakta. Poznata je kao jako ljekovita biljka još iz davnina pa je u narodu ostala uzrečica: trava iva od mrtva pravi živa.

Ukoliko vam je lakše naručiti na ovaj način uz 50% popusta, jednostavno popunite podatke i odaberite broj komada proizvoda! U svakom slučaju prije isporuke ćemo se konsultovani sa vama i potvrditi vašu odluku.

Sladić(Slatki korijen)

U modernoj fitoterapiji popis bolesti u kojima se koristi je mnogobrojan

 • kao ekspektorans (olakšava iskašljavanje) i mukolitik (razrjeđuje sluz u disajnom sistemu) koristi se kod akutnih i hroničnih disajnih infekcija;
 • kod ulkusa želuca i dvanaestopalačnog crijeva, zbog protuupalnog i spazmolitičnog učinka te regulacije pretjeranog lučenja kiseline u želucu.

Osim kod tih službeno navedenih bolesti, ekstrakt sladića koristi se i kod oštećenja jetre i zatvora.

Kamilica

Kamilica služi protiv svih bolesti i tegoba.

Djeluje protiv bolova, upala, nesanice, nervoze, slabe probave, kožnih bolesti. U prvom je redu lijek za žene, osobito protiv grčeva svih vrsta. Kamilica otklanja kamence, sprječava probadanje u udovima, ublažuje žuticu, tegobe u prsima, teškoće s menstruacijom.

Ukoliko vam je lakše naručiti na ovaj način uz 50% popusta, jednostavno popunite podatke i odaberite broj komada proizvoda! U svakom slučaju prije isporuke ćemo se konsultovani sa vama i potvrditi vašu odluku.

Immuneda - za jačanje imuniteta svih generacija

Kada smo zdravi, možemo sve! Zdravi ste vi, vaša djeca, vaši roditelji! Baš tako, tada smo sretni. Jačajmo imunitet svakim danom uz IMMUNEDA. Zdravlje nije skupo!

Ukoliko vam je lakše naručiti na ovaj način uz 50% popusta, jednostavno popunite podatke i odaberite broj komada proizvoda! U svakom slučaju prije isporuke ćemo se konsultovani sa vama i potvrditi vašu odluku.

Dostava

Nakon što naručilac putem Zdravo Živjeti portala evidentira narudžbu registrovanom korisniku će proizvodi biti isporučeni u najkraćem mogućem roku putem partnerske firme.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik nije bio dostupan putem kontakt broja koji je ostavio, Prodavatelj nije odgovoran za produženje prethodno navedenih rokova isporuke.

Korisniku će narudžba biti isporučena na adresu dostave, te ukoliko Korisnik nije na adresi dostave. Registrovani korisnik je obavezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti direktno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom računa/otpremnice registovani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled.

Ukoliko registrovani korisnik odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne službe, te javiti putem e-mail-a prodavatelju(Faveda doo) i izjasniti se da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca.

Dostava unutar Bosne I Hercegovine

Vrijeme dostave: radnim danom od 09 - 20 h; subotom od 09 - 14 h. Dostava proizvoda obavlja se putem zvanične kurirske službe po važećem cjeniku kurirske službe. Dostava unutar Bosne I Hercegovine Dostava se odvija u prosjeku 1 - 3 radnih dana od trenutka narudžbe, zavisno o lokaciji/zoni dostave. Proizvodi su pakovani na način da se uobičajenom manipulacijom za vrijeme dostave ne mogu oštetiti. Napomena: Sve narudžbe preko 60KM sus a besplatnom poštarinom Za sve ostale upite o dostavi unutar BiH obratite nam se na e-mail: info@zdravozivjeti.com