POZOVITE NAS: +387 65 643 603 EMAIL: info@zdravozivjeti.com
BlogPogledajte nove članke u našoj blog sekciji
2augNema komentara
Genetika ili nešto što se skriva duboko u nama?
zdravozivjeti August 2, 2016 Nema komentara

Genetika ili nešto što se skriva duboko u nama?

”Ne mogu da imam takvo tijelo imam lošu genetiku!”  Vjerovatno ste čuli više puta  rečenicu  ovakvog tipa od nekih poznanika koji su tek krenuli u teretanu, odnoso počeli da se fizičkim vježbanjem. Da li je to stvarno tako ili su nespremni u nekoj drugoj sferi vježbanja saznajte u daljem tekstu.

Istina je da je vaše tijelo vecim dijelom genetski predodređeno. Izgled vaših mišića i koštana       struktura se u maloj mjeri mogu promijeniti. To i dalje ne govori ništa o tome kakvo tijelo možete da imate! Evo uzećemo za primjer Lazara Novovića strit vorkaut atletu, svima nama dobro poznatog. Velika motivacija svima nama. Njegovo tijelo izgleda savršeno i većina koja krene sa vježbama sa sopstvenom težinom teži ka njegovom izgledu jednim dijelom. Postavlja se pitanje može li neko od nas da dostigne  takav izgled? Naravno da ne! . Možemo samo da sanjamo o takvoj građi i da nas motiviše u daljoj progresiji sve dok ne shvatimo da ne možemo  dostignuti takav izgled, jer svi smo mi drugačiji i tjelesna konstitucija se razlikuje od čovjeka do čovjeka.

Zaključili smo da ne mozemo imati genetiku odnosno tijelo kao neka “fitnes zvijezda”, i ne treba da težimo ka tome. Motivacija treba da budemo sami sebi! Ne sanjajte nešto što ne možete dostići. Zavolite sebe i svoje tijelo onakvo kakvo jeste i težite ka tome da dostignete svoje maksimalne mogućnosti!

Da se vratimo na svrhu i cilj ovog teksta. Ne lažite sebe da imate lošu genetiku pa ne možete smršati, udebljati se, imati pločice, itd. Da ne nabrajam više izgovore koje čujem svakodnevno, koje izgovaraju ljudi koji nisu psihički potkovani i spremni da izazovu svoje tijelo.  Sve je dostižno samo zavisi od toga koliko hoćete i dajete sebe u to što radite. Zato prestanite da se žalite na genetiku i krenite sa vjezbanjem. Probudite zvijer koja se skriva duboko u vama!

You may also like: